Nosaltres

ONAIGUA

ONAIGUA és una empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca. És l’entitat pública empresarial local (EPEL) que té com a objectiu la gestió directa de l’aigua a la comarca d’Osona oferint un servei eficient i de qualitat, que vetlli pels interessos de tota la ciutadania.

Fruit del treball i l’aposta ferma dels ajuntaments i de l’administració supramunicipal per oferir un servei d’aigua públic i mancomunat, ONAIGUA inicia la seva activitat l’abril de 2022 amb aproximadament 11.400 punts de consum i amb la confiança dels municipis de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt. Més de 25.000 habitants ja es beneficien d’un nou model que reivindica la gestió pública de l’aigua i potencia les sinèrgies entre administracions.

Qui som

Les persones

ONAIGUA compta amb un equip humà propi que treballa de bracet amb l’equip tècnic i de serveis del Consell Comarcal d’Osona. El Consell d’Administració està integrat per onze consellers.

Breu història

ONAIGUA comença a prestar servei als municipis d’Osona el dia 1 d’abril de 2022.
Una fita que representa la culminació d’un llarg camí i un pas de gegant per la gestió pública de l'aigua.

Municipis

ONAIGUA ofereix la seva cartera de serveis a tots els ajuntaments de la comarca.
Cada consistori té competència per decidir el model de distribució d’aigua al seu municipi.